Chroom-6 verwijderen

Wanneer in een woning of bedrijfspand chroom-6 wordt aangetroffen, is het essentieel stappen te ondernemen. Het metaal heeft complexe eigenschappen en brengt gezondheidsrisico’s met zich die u niet moet onderschatten. Belangrijk is dat er zo snel mogelijk een specialistische aanpak volgt om de chroom-6 te verwijderen. De experts van NIVO Asbest & Milieutechniek staan met hun kennis en ervaring klaar om de sanering zorgvuldig uit te voeren zodat u in een veilige omgeving kunt wonen en werken.

Naast het verwijderen van chroom-6 zijn we gespecialiseerd in het veilig saneren van andere schadelijke stoffen die uw gezondheid kunnen aantasten. Bekijk onze diensten waarmee we voor u een veilige en gezonde woon/-werkomgeving garanderen.

Vraag direct een offerte aan

wat is chroom-6

Wat is chroom-6?

Chroom-6 is een metaalverbinding die vroeger in de bouw werd toegepast in onder andere roestwerende verf en staalconstructies. Tegenwoordig weten we dat de verbinding schadelijk is voor de gezondheid en daarom is het gebruik van chroom-6 in combinatie met verf verboden binnen Europa. Ook bij andere toepassingen volgen steeds meer restricties die het gebruik van chroom-6 beperken. Toch wordt het nog steeds aangetroffen in oudere constructies waar sinds de bouw ervan geen opknapwerkzaamheden zijn uitgevoerd.

Wat zijn de risico's?

Is er chroom-6 vrijgekomen, bijvoorbeeld na gebruik van chroomhoudende verf of andere materialen, dan heeft het metaal als het ware vrij spel. Het kan in de lucht terechtkomen en zich verspreiden over de ruimte. De vloer, het meubilair en zelfs voedingsmiddelen raken besmet. Door inademing of huidcontact kunt u in aanraking komen met het metaal met als gevolg dat er ernstige lichamelijke aandoeningen kunnen optreden. Juist daarom is het essentieel dat u zo snel mogelijk een specialist inschakelt om de chroom-6 te verwijderen.

Vraag direct een offerte aan

chroom 6 verwijderen nivo

Onze aanpak voor het verwijderen van chroom-6

U wilt wonen en werken in een omgeving die volledig veilig is. Dat betekent dat het pand ook vrij is van schadelijke stoffen. Om u te helpen, volgen we bij NIVO Asbest & Milieutechniek een effectieve stappenplan dat we toepassen voor asbestsanering en voor de verwijdering van chroom-6:

 1. Inventariseren van aanwezigheid chroom-6
  Een onafhankelijk bureau inventariseert de aanwezigheid van chroom-6. Na inventarisatie ontvangen wij het rapport met daarin de bronnen die sporen van chroom-6 bevatten.
 2. Opstellen van plan van aanpak inclusief offerte
  We maken een plan van aanpak dat aansluit op de inventarisatie en op uw wensen voor het verwijderen van chroom-6. Hierop volgt een passende offerte. We hanteren een strak tijdspad waarmee we hinder en faalkosten kunnen voorkomen.
 3. Verwijderen van chroom-6
  Onze medewerkers zijn gediplomeerd en voeren de werkzaamheden vakkundig en met kwaliteit uit. De grondige voorbereidingen die we doen, leiden ertoe dat we ieder spoor van chroom-6 verwijderen.
 4. Locatie vrijgeven
  Na de sanering wordt het pand grondig geïnspecteerd door een onafhankelijk partij en vervolgens vrijgegeven.
 5. Vrijgeven van locatie
  Na afronding van voorgaande stap volgt een inspectie die door u of een onafhankelijke partij gedaan kan worden. Het saneren van chroom-6 is volgens plan en met succes gedaan, dus de locatie kan worden vrijgegeven.
 6. Afhandelen sanering chroom-6
  In de laatste stap ronden we de werkzaamheden af. Dit betekent dat we de verrichte zaken met u afhandelen volgens geldende wet- en regelgeving, zodat u weer in een veilige omgeving kunt wonen en werken.

Chroom-6 laten verwijderen door NIVO Asbest & Milieutechniek

Het belang van een veilige en gezonde omgeving is onmiskenbaar. NIVO Asbest & Milieutechniek beschikt over uitgebreide expertise om de chroom-6 te verwijderen. Neem contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak. Ons team staat klaar om u te voorzien van een vrijblijvend advies en een veilige oplossing te bieden voor uw situatie.