Asbest verwijderen Overijssel

Bent u eigenaar van een woning of bedrijfspand dat meer dan 30 jaar geleden is opgeknapt? Wanneer er na die tijd geen bouwwerkzaamheden hebben plaatsgevonden, is de kans zeer groot dat er asbest in het pand aanwezig is. Om de kans op gezondheidsrisico’s te minimaliseren, schakelt u de specialisten van NIVO Asbest & Milieutechniek in. Ontdek wat we voor u kunnen betekenen en hoe we vakkundig het asbest verwijderen bij u in Overijssel.

Vraag direct een offerte aan

asbest in woning overijssel

Asbest en de risico’s

Bij de bouw van woningen en bedrijfspanden die stammen uit de jaren 90 en daarvoor, heeft u het risico dat er sporen van asbest aanwezig zijn. Zeker als er na de bouw niets aan het pand is gedaan. In de bouwmaterialen die toentertijd werden gebruikt, zit vaak asbest verwerkt. Dit kan voorkomen in hechtgebonden vorm waarbij beschadiging of veroudering van het materiaal vrijkomende asbestvezels veroorzaken. Asbest kan ook niet-hechtgebonden zijn en in dat geval direct in de lucht vrijkomen. Ademt u deze vezels in, dan kunt u ernstige longziekten oplopen.

asbest verwijderen overijssel nivo

Omdat het asbest vroeger vooral is verwerkt in bouwmaterialen als vinyltegels, kunt u het als leek niet goed herkennen. Dat maakt het gevaar nog groter. We raden u dan ook strikt aan om ons in te schakelen. Wij zullen dan zorgvuldig het asbest verwijderen bij u in Overijssel.

Neem vrijblijvend contact op

Een vakkundige en resultaatgerichte aanpak

Belt u ons om het asbest te laten verwijderen in Overijssel, dan komen we goed voorbereid bij u langs. We werken vanuit onderstaand plan van aanpak dat leidend is en zorgt voor een veilig en goed resultaat. De asbestsanering kan naar wens gedaan worden in combinatie met renovatie- en sloopwerkzaamheden. Informeer naar de mogelijkheden.

  1. Inventariseren van de situatie door een onafhankelijk inventarisatiebureau
  2. Formuleren van inventarisatierapport, aanpak en offerte
  3. Plannen van tijdspad om hinder en faalkosten te minimaliseren
  4. De situatie melden bij diverse overheidsinstanties. Bij afwijkingen wordt een nieuwe beoordeling gemaakt
  5. Inspectie na afloop van de asbestsanering, uitgevoerd door het onafhankelijk inventarisatiebureau
  6. Vrijgeven van pand, herstellen van werkzaamheden en melding maken bij het Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS)
Mini Containment

Efficiënt en veilig te werk

Om de asbestsanering en onze andere diensten veilig en verantwoord uit te voeren, maken we gebruik van innovatieve methodes. Zo komen we bij u langs met de Mini-containment, een draagbaar frame dat gemaakt is van plexiglas. Het frame plaatsen we vakkundig op de plekken waar asbest is vastgesteld, zodat het volledig is afgescheiden van de rest van de ruimte. U kunt gewoon aanwezig zijn zonder het risico dat u tijdens de sanering met asbest in aanraking komt. Via de uitsparingen en handschoenen in het frame is het voor ons mogelijk alle asbest te verwijderen in Overijssel. Als licentiehouder zijn we aangesloten bij Mini-Containment Nederland. Hier vindt u meer informatie over deze kosten- en tijdbesparende methode.

Asbest laten verwijderen in Overijssel door NIVO Asbest & Milieutechniek

Bent u op zoek naar een bedrijf dat vanuit een deskundige en resultaatgerichte aanpak het asbest gaat verwijderen in Overijssel? Schakel daarvoor de hulp van NIVO Asbest & Milieutechniek in. We werken met ervaren specialisten die zorgvuldig te werk gaan om ervoor te zorgen dat uw woning of bedrijfspand volledig veiliggesteld kan worden. Wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op of maak direct een afspraak.