Asbest verwijderen Friesland

Gaat u wonen in een historische boerderij te midden van het Friese landschap of bent u eigenaar van een karakteristiek kantoorpand? De verouderde elementen van een historische woning of bedrijfspand hebben zo hun charmes, daar bent u niet voor niets voor gevallen. Het risico is alleen dat dergelijke gebouwen van 40 jaar en ouder asbest kunnen bevatten. Zeker als er in al die jaren niets aan is gedaan. Laat uw pand daarom inspecteren op de aanwezigheid van asbest. Onze specialisten komen bovendien graag langs om het asbest te verwijderen bij u in Friesland. Lees op deze pagina wat we voor u kunnen betekenen en ontdek met welke andere diensten we u kunnen helpen. Wilt u ons inschakelen voor het verwijderen van asbest?

Vraag direct een offerte aan

asbest herkennen

Asbest in uw woning of pand herkennen?

Wanneer u eigenaar bent van een woning of bedrijfspand dat voor de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw is gebouwd, dan is de kans groot dat er sporen van asbest aanwezig zijn. Dit kan in de vorm van niet-hechtgebonden asbest waarbij vezels direct vrijkomen en in de lucht belanden. Of er kan hechtgebonden asbest gebruikt zijn in bouwmaterialen. Het risico om met het asbest in aanraking te komen, wordt groter wanneer de bouwmaterialen beschadigd of verweerd raken en er vezels los kunnen komen. Het inademen van de asbestvezels brengt nare risico’s als een longziekte met zich mee.

asbest verwijderen friesland verwijdering

Weet u niet of er sprake is van asbest in de het pand? Het asbest is doorgaans moeilijk te herkennen, omdat het vaak wordt toegepast in andere materialen als isolatieverpakkingen. De witte (chrysotiel), blauwe (crocidoliet) of bruine (amosiet) kleur van het asbest is daardoor niet meer terug te zien. Daarnaast zijn de losse vezels zo klein, dat u die met het blote oog niet kunt zien. Dit maakt het extra ingewikkeld om te bepalen of u in aanraking bent geweest met het asbest. Reden genoeg om u niet te begeven in de betreffende locaties en dat u het asbest in Friesland laat verwijderen.

Neem vrijblijvend contact op

Onze aanpak om asbest te verwijderen

Het verwijderen van asbest bij u in Friesland is een proces waar een goed doordacht plan aan ten grondslag ligt. Omdat we te maken hebben met een risicovol materiaal, moeten we in onze aanpak secuur te werk gaan en ons houden aan de strikte wet- en regelgeving. De asbestverwijdering staat los van de inventarisatie die hieraan voorafgaat. Een onafhankelijk bureau dat we eventueel voor u kunnen inschakelen, inspecteert waar in het pand asbest aanwezig is. Wij voeren vervolgens de asbestsanering uit aan de hand van onderstaand stappenplan en eventueel in combinatie met andere renovatie- en sloopwerkzaamheden.

  1. Asbestinventarisatie door een onafhankelijke partij
  2. Opzet van plan van aanpak inclusief offerte
  3. Overhandiging van offerte met inachtneming van minimale faalkosten en hinder
  4. Uitvoeren van het verwijderen van asbest in Friesland
  5. Inspecteren door onafhankelijk bureau en vrijgeven van locatie
  6. Herstelwerkzaamheden indien nodig
  7. Afhandeling inclusief het afvoeren van asbesthoudende materialen en het melden van de afronding bij het Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS)
Mini Containment

Mini-Containment

Wanneer we bij u langskomen voor het verwijderen van asbest, zijn we niet langer genoodzaakt beschermende pakken en maskers te dragen. U kunt zonder problemen in de ruimte aanwezig blijven en uw werkzaamheden voortzetten. En de sanering kan snel en veilig uitgevoerd worden. Dit is te danken aan de innovatieve werkwijze die we als licentiehouder van Mini-Containment Nederland hanteren. Door een frame van plexiglas over het asbesthoudende object te plaatsen, sluiten we de plek volledig af. Vrijkomende asbestvezels kunnen niet in de rest van de ruimte komen, maar worden met een speciale stofzuiger afgevoerd. Het frame is voorzien van uitsparingen met beschermende handschoenen, waardoor we goed bij de plek kunnen om die volledig asbestvrij te maken. Na de sanering kan ook de inspectie met hulp van de Mini-Containment methode plaatsvinden.

Asbest verwijderen in Friesland door NIVO Asbest & Milieutechniek

Wilt u uitsluiten of er asbest aanwezig is in uw woning of bedrijfspand, dan raden we u aan inventarisatiebureau te laten komen. Dit kunt u doen in samenspraak met onze specialisten. Na inventarisatie komen we langs om het asbest te verwijderen bij u in Friesland zodat u weer in een veilige omgeving kunt wonen en werken. Heeft u vragen over onze werkzaamheden rondom asbestsanering? Neem daarvoor vrijblijvend contact met ons op. We staan u graag te woord met persoonlijk advies over uw situatie.