Asbest verwijderen Groningen

Woont of werkt u in een pand in Groningen dat stamt uit de periode voor de jaren 80 en 90? Wanneer sindsdien geen herstelwerkzaamheden in het pand zijn uitgevoerd, is de kans zeer hoog dat er asbest aanwezig is. Asbest was tot 40 jaar geleden een populair materiaal voor de bouw van huizen en panden. Met de kennis die we nu hebben, is het essentieel dat u maatregelen neemt. Om u hierbij te helpen staan onze specialisten klaar om het asbest te verwijderen bij u in Groningen. Hoe we dat voor u doen, daarover leest u meer op deze pagina. Ontdek ook wat we met onze andere diensten voor u kunnen betekenen. Wilt u ons inschakelen voor het verwijderen van asbest?

Vraag direct een offerte aan

asbest in woning groningen

De risico’s van asbest in uw woning of bedrijfspand

Tot de jaren 80 en 90 was er weinig tot niets bekend over de gevaren van asbest. De fijne eigenschappen -betaalbaar, sterk en slijtvast- waren reden om het materiaal veel toe te passen in de bouw. Asbest kan bestaan uit niet-hechtgebonden vezels die meteen via de lucht in de longen kunnen komen en uit hechtgebonden vezels in bouwmaterialen. Wanneer de bouwmaterialen verouderd of beschadigd raken, neemt het risico toe dat ook deze vezels in de lucht terechtkomen.

asbest verwijderen groningen verwijdering

Ondertussen is het voor u lastig te zien of het materiaal asbest bevat. De witte (chrysotiel), blauwe (crocidoliet) of bruine (amosiet) kleur van het asbest is niet meer te herkennen wanneer het asbest in andere materialen is verwerkt. Losse vezels zijn bovendien zo klein, dat u die niet met het blote oog kunt onderscheiden. Betreedt u de locaties waar zich mogelijk asbest bevindt, dan loopt u het gevaar asbestvezels in te ademen. Blootstelling aan asbestvezels die u inademt, vergroot het risico op longziekten. We raden u dan ook ten zeerste af de betreffende plekken te betreden. U doet er goed aan onze specialisten uit te nodigen om de asbest bij u in Groningen te verwijderen.

Neem vrijblijvend contact op

Hoe we u kunnen helpen met het verwijderen van asbest

Om u te helpen met asbestsanering, volgen we een vakkundig stappenplan waarmee we de werkzaamheden veilig en verantwoord kunnen doen. We staan nauw in contact met onafhankelijke partijen die de asbestinventarisatie kunnen uitvoeren. Dit staat los van de asbestverwijdering, omdat we te maken hebben met strikte wet- en regelgevingen. Op basis van de inventarisatie pakken we de werkzaamheden op die we eventueel kunnen combineren met renovatie- en sloopwerkzaamheden. Een gestroomlijnd proces met minimale hinder en hoge kwaliteit staat in onze aanpak centraal:

  1. Het asbestinventarisatierapport wordt gemaakt en er wordt melding gedaan bij het Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS).
  2. We stellen een plan van aanpak op en komen tot een offerte die hierop aansluit
  3. Nadat u de offerte heeft ontvangen, gaan wij aan de slag. Een strakke planning met minimale hinder en faalkosten is onze basis.
  4. We gaan het asbest verwijderen bij u in Groningen. Eerst melden we de situatie bij diverse overheidsinstanties. Als er sprake is van afwijkingen met het inventarisatierapport, laten we de situatie opnieuw beoordelen.
  5. Is het asbest verwijderd, dan volgt een nieuwe inspectie, wederom door een onafhankelijk bureau. Na verwijderen kunnen we de locatie vrijgeven.
  6. Belangrijk is om de locatie volledig hersteld op te leveren. Daarom zorgen we ervoor dat de asbesthoudende materialen afgevoerd worden en dat er een melding bij het LAVS wordt gedaan dat de sanering is voltooid.
Mini Containment

Mini-Containment

Omdat asbest een groot risico vormt voor de gezondheid, is een veilige aanpak essentieel. In het verleden droegen we beschermende pakken en maskers en onze klanten waren genoodzaakt de ruimte te verlaten. Dankzij de innovatieve Mini-Containment methode is dit niet langer nodig. Als licentiehouders van Mini-Containment Nederland kunnen we deze methode toepassen voor een sneller en veiliger afhandeling van de sanering. En u ervaart aanzienlijk minder overlast van de werkzaamheden die we uitvoeren. We gebruiken een frame van plexiglas waarmee we de asbesthoudende objecten isoleren. Via uitsparingen met handschoenen die in het plexiglas zijn aangebracht, kunnen we de asbestsanering effectief uitvoeren. Hetzelfde geldt voor de inspectie die vervolgens gedaan wordt. We zorgen voor een veilige en asbestvrije omgeving en tijdens de werkzaamheden ondervindt u minimale hinder.

Asbest verwijderen in Groningen door NIVO Asbest & Milieutechniek

Bent u op zoek naar een specialist die het asbest kan verwijderen bij u in Groningen? Daarvoor bent u bij NIVO Asbest & Milieutechniek aan het juiste adres. We hebben de kennis en ervaring om ervoor te zorgen dat uw woning of bedrijfspand volledig vrijgemaakt wordt van het risicovolle materiaal. Neem vrijblijvend contact met ons op wanneer u vragen heeft over onze werkwijze. Wilt u direct een offerte aanvragen, ook dat is mogelijk. We staan klaar om u te helpen een veilige woon- en werkomgeving te creëren.