Asbestsanering Groningen

Woont of werkt u in een ouder pand dat zich kenmerkt door karakteristieke en historische elementen? De charme van het pand heeft een grote aandeel gehad in de keuze het te betrekken. Bij dergelijke woningen en panden van 30 jaar en ouder bestaat wel de kans op asbest. Heeft u asbest aangetroffen? Onze specialisten komen graag bij u langs om de situatie op te lossen. Ontdek wat we bij NIVO Asbest & Milieutechniek voor u kunnen betekenen op het gebied van asbestsanering in Groningen.

Vraag direct een offerte aan

asbest in woning groningen

De risico’s van asbest in uw woning of bedrijfspand

Is uw woning of pand voor de jaren 80 en 90 gebouwd, dan is de kans groot dat er gebruik is gemaakt van bouwmaterialen waar asbest in zit. Dit is vaak in hechtgebonden vorm, wat betekent dat de bouwmaterialen vezels bevatten die bij beschadiging of veroudering vrij kunnen komen. Asbest kan ook in niet-hechtgebonden vorm bestaan. De asbestvezels komen dan direct in de lucht terecht. Ademt u deze slecht zichtbare vezels in, dan loopt u meer risico op ernstige longziekten.

asbestsanering groningen door nivo

Omdat er in een ouder pand vaak sprake is van asbest zonder dat u dit goed kunt vaststellen, wordt het gevaar op gezondheidsrisico’s groter. Asbest dat in bouwmaterialen als vinyltegels of isolatieverpakkingen is verwerkt, is niet meer te herkennen als asbest. U weet dus niet of en waar in pand het zit en of u ermee in aanraking bent geweest. Om die reden bevelen we u aan NIVO Asbest & Milieutechniek als erkend bedrijf in te schakelen om de asbestsanering in Groningen uit te voeren.

Neem vrijblijvend contact op

Onze aanpak voor asbestsanering

Wanneer u ons vraagt asbestsanering bij u in Groningen uit te voeren, dan doen we dit vanuit een vakkundige plan van aanpak. Omdat we te maken hebben met een opdracht waar gezondheidsrisico’s aan verbonden zijn, gaat onze aanpak gepaard met strikte wet- en regelgevingen. Door de volgende stappen te volgen, kunnen we de opdracht goed en veilig afronden. Waar nodig combineren we de asbestsanering met renovatie- en sloopwerkzaamheden. Meer weten? Dan kunt u ons benaderen voor informatie.

  1. Om de asbestsanering goed te kunnen doen, is een uitvoerige asbestinventarisatie nodig die wordt uitgevoerd door een onafhankelijk inventarisatiebureau.
  2. Vanuit het inventarisatierapport stellen we bij NIVO Asbest & Milieutechniek een plan van aanpak en bijbehorende offerte samen.
  3. Met het plan van aanpak als basis volgen we een strak tijdspad en kunnen we hinder en faalkosten optimaal voorkomen.
  4. Voorafgaand aan de sanering wordt de situatie gemeld bij diverse overheidsinstanties. Afwijkingen tussen de situatie en het inventarisatierapport leiden tot een nieuwe beoordeling.
  5. Na verwijdering komt het onafhankelijk inventarisatiebureau in het pand voor een nieuwe inspectie van de situatie. Is de asbestsanering in Groningen volledig afgerond, dan kan de locatie worden vrijgegeven.
  6. We vertrekken niet voordat alle werkzaamheden weer hersteld zijn. De afvoer van verwijderde materialen en het maken van een melding bij het Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS) nemen wij op ons.
Mini Containment

Innovatieve aanpak met Mini-Containment

Om de asbestsanering in Groningen en andere diensten effectief uit te voeren, kijken we bij NIVO Asbest & Milieutechniek voortdurend naar technische oplossingen en mogelijkheden die ons helpen onze aanpak te verbeteren. Een van deze oplossingen is de Mini-Containment methode. We zijn licentiehouders van Mini-Containment Nederland, wat betekent dat we deze techniek iedere dag kunnen toepassen. We gebruiken een frame van plexiglas dat het asbesthoudend object helemaal afsluit van de rest van de ruimte. Het plexiglas is voorzien van uitsparingen met handschoenen, waardoor we moeiteloos en vooral veilig het asbest kunnen saneren. Een speciale stofzuiger voert vrijkomende asbestvezels af. Ondertussen kunt u kunt tijdens de sanering gewoon in dezelfde ruimte blijven en we hoeven onszelf niet langer te beschermen met pakken en maskers.

Asbestsanering in Groningen door NIVO Asbest & Milieutechniek

Bent u op zoek naar een ervaren specialist die de asbestsanering voor u in Groningen kan uitvoeren? Dan bent u bij NIVO Asbest & Milieutechniek aan het juiste adres. Met onze effectieve plan van aanpak en innovatieve technieken komen we bij u langs om alle asbest vakkundig te verwijderen. U kunt weer veilig terecht in uw historisch pand. Meer informatie nodig over onze werkzaamheden op het gebied van asbestsanering? Neem vrijblijvend contact met ons op.