Asbestsanering Overijssel

Heeft u in uw woning of bedrijfspand asbest aangetroffen of bent u eigenaar van een pand dat 30 jaar en ouder is? Bij NIVO Asbest & Milieutechniek werken we met ervaren specialisten die graag bij u langskomen om sporen van asbest vakkundig te verwijderen. Ontdek hoe we de asbestsanering in Overijssel vakkundig aanpakken, zodat u nadien weer veilig het pand kunt betrekken.

Vraag direct een offerte aan

asbest in woning overijssel

Wat asbest zo riskant maakt

Wanneer u een woning of bedrijfspand in het bezit heeft dat 30 jaar of ouder is, dan is de kans zeer aannemelijk dat er asbest aanwezig is. Zeker wanneer er in de afgelopen jaren geen opknapwerkzaamheden hebben plaatsgevonden. Voor de jaren 80 en 90 werd veelvuldig gebruikgemaakt van bouwmaterialen waar asbest in verwerkt is. Dat kan in de vorm van hechtgebonden asbest waarbij asbestvezels na beschadiging of veroudering vrijkomen. Asbest kan ook in niet-hechtgebonden vorm bestaan, wat inhoudt dat de vezels direct in de lucht belanden. Door de vezels in te ademen, wordt de kans op ernstige longziekten groter.

asbestsanering overijssel nivo

Het gevaar wordt bovendien groter omdat in veel gevallen niet duidelijk is of er in het pand daadwerkelijk asbest aanwezig is. Doordat het verwerkt is in bouwmaterialen, is het asbest niet meer te herkennen als een op zichzelf staand materiaal. Om het risico te voorkomen dat u ermee in aanraking komt, doet u er goed aan NIVO Asbest & Milieutechniek in te schakelen voor de asbestsanering in Overijssel.

Neem vrijblijvend contact op

Werken vanuit een helder plan

Asbest is een risicovol materiaal. U kunt het moeilijk herkennen en tegelijk kan het uw longen bij inademing aantasten. Daarom is het belangrijk de asbestsanering in Overijssel zorgvuldig en vakkundig te benaderen. We hanteren dan ook een nauwkeurig stappenplan dat ons helpt de opdracht veilig uit te voeren. Zijn er bij de sanering aanvullende renovatie- en sloopwerkzaamheden nodig, dan kunt u ons ook daarvoor inschakelen.

  1. Een onafhankelijk inventarisatiebureau neemt de asbestinventarisatie op zich.
  2. Er volgt een inventarisatierapport dat de basis is voor ons plan van aanpak en de daarop aansluitende offerte.
  3. We doorlopen een strak tijdspad met het plan van aanpak als leidraad. Zo kunnen we hinder en faalkosten voorkomen.
  4. Er wordt melding van de situatie gemaakt bij diverse overheidsinstanties. Wijkt deze af van het inventarisatierapport, dan is een nieuwe beoordeling vereist.
  5. Het onafhankelijk inventarisatiebureau komt wederom langs om de situatie na de asbestsanering in Overijssel te inspecteren.
  6. Na volledige inspectie wordt het pand vrijgegeven. We herstellen alle werkzaamheden, voeren verwijderde materialen af en melden de voltooiing van de sanering bij het Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS).
Mini Containment

De Mini-Containment die ons helpt bij de sanering

De asbestsanering in Overijssel en de andere diensten die we vanuit NIVO Asbest & Milieutechniek uitvoeren, doen we met deskundigheid en precisie. Hierbij maken we gebruik van innovatieve oplossingen en technieken, waaronder de Mini-Containment. Dit is een draagbaar frame van plexiglas dat over het asbesthoudende object geplaatst wordt. Het stelt ons in staat de situatie veilig te stellen zonder dat u de ruimte hoeft te verlaten of dat we genoodzaakt zijn pakken en maskers te dragen. Via uitsparingen en handschoenen in het frame kunnen we gemakkelijk bij het asbest om dit te verwijderen. Om dit verantwoord en veilig te kunnen doen, zijn we met trots aangesloten bij Mini-Containment Nederland.

Asbestsanering in Overijssel door NIVO Asbest & Milieutechniek

Stel uw woon- en werkomgeving volledig veilig. Daarvoor schakelt u de specialisten van NIVO Asbest & Milieutechniek in die langskomen om de asbestsanering in Overijssel vakkundig uit te voeren. Meer weten over onze aanpak of over een van onze andere diensten? Neem vrijblijvend contact met ons op. We staan u graag te woord met informatie en persoonlijk advies.