Isoleren

Vaak worden we gevraagd wat je terugverdient na het isoleren, maar tegelijkertijd hebben we te maken met een zo hoog mogelijk comfort dat U wilt bereiken. In de beleving zijn de effecten van isolatie anders dan wordt verwacht.

Financieel Rendement

De spouw is verantwoordelijk voor 60%, het dak voor 30% en de vloer voor 10% van het rendement. Dat is zo omdat de wind haaks op de spouwmuur staat en de volle winddruk op een zijde van de woning ontvangt.

De meeste daken zijn schuine daken waarop de wind afbuigt de vloer wordt alleen gekoeld door de kruipruimte en de ventilatie die daarin plaatsvindt. Dat is afhankelijk van het aantal ventilatieroosters.

Comfort en beleving

60% wordt bepaald door de vloer, 30% door de spouwmuur en 10% door het dak. Comfort en een behaaglijk gevoel wordt vooral geregistreerd rondom de enkels. Als deze koud zijn dan zult uw voeten optrekken, u trekt dikkere sokken aan of u houd uw schoenen aan. De ongeïsoleerde spouwmuur kan met name veel kou uitstralen wanneer u er vlakbij zit. Dat betekent dat een klein verschil in temperatuur van de vloer ook meteen ervaren wordt.

Ook dat geldt: tocht speelt bij comfort een belangrijke rol. Daarom is het isoleren van de spouw, het dichten van kieren en voorkomen van tocht onder deuren van belang voor een behaaglijk gevoel.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een eenmalige investering die u gegarandeerd en snel terugverdient. Een lege spouwmuur isoleren is de snelst terugverdienende isolatiemaatregel (besparing van minimaal 25%, oplopend tot 40% en een terugverdientijd van maximaal 4 jaar.)

Bij huizen die gebouwd zijn tussen 1928 en 1975 zijn er verplicht spouwmuren geplaatst. De ruimte tussen de binnenmuur en buitenmuur is in die periode echter niet voorzien van isolatie. Vanaf 1975 zijn er verschillende methodes gebruikt om dat wel te doen, zie hiervoor ook onze Spouwcleaning. Voor het isoleren van deze spouwmuren zijn verschillende methode.

Wij isoleren alleen met TriplePlus EPS parels, omdat wij van mening zijn dat dit de beste oplossing is. Deze worden met een filmlaagje lijm aan elkaar verbonden waardoor ze niet in de natuur zullen belanden. Na-isoleren met steenwol/glaswol zorgt altijd voor vocht problemen en verzakking. De vraag is hierbij niet of het verzakt, maar wanneer het verzakt, dit kan wel jaren duren. Van het isoleren met UF-schuif is inmiddels bekend dat het na ca. 20 jaar verpulverd (soms zelfs tot stof) en daarna verzakt. Het na-isoleren met PUR-schuif kan zorgen voor ‘giftige’-dampen waar sommigen mensen niet tegen kunnen. Daarnaast is het na-isoleren met PUR-schuim een oplossing die niet meer terug te draaien is. Het is namelijk niet mogelijk bij een foutieve aanbreng of ‘giftige reactie’ om het weer uit de spouw te halen. Hiervoor zal de hele muur moeten worden afgebroken. Het is hierdoor ook niet duurzaam, omdat het herdruk van materialen met daarop PUR nauwelijks mogelijk is. UF-schuim, glaswol/steenwol of EPS parels kunnen altijd door middel van een door ons ontwikkelde techniek ook weer worden verwijderd uit de spouwmuur bij eventuele sloop, renovatie of andere vochtproblemen.

Voordelen van TriplePlus EPS parels

  • Blijft ademen
    TriplePlus isolatie heeft uitstekende ademende eigenschappen waardoor het vocht dat door het isolatiemateriaal naar de buitenmuur toe gaat niet in het isolatiemateriaal condenseert.
  • Vocht ongevoelig
    TriplePlus isolatie is 100% vocht ongevoelig. Dit betekent dat het isolatie materiaal oneindig in contact met water kan zijn zonder dat het materiaal van structuur verandert of het water op zal nemen.
  • Hoogste isolatiewaarde
    Met TriplePlus isolatie heeft u gegarandeerd het hoogste rendement van alle isolatieproducten die er te krijgen zijn voor spouwmuurisolatie. TR+++ is de grootste revolutie tot nu toe in spouwmuurisolatie.