Isoleren

Vaak worden we gevraagd wat je terugverdient na het isoleren, maar tegelijkertijd hebben we te maken met een zo hoog mogelijk comfort dat U wilt bereiken. In de beleving zijn de effecten van isolatie anders dan wordt verwacht.

Financieel Rendement

De spouw is verantwoordelijk voor 60%, het dak voor 30% en de vloer voor 10% van het rendement. Dat is zo omdat de wind haaks op de spouwmuur staat en de volle winddruk op een zijde van de woning ontvangt.

De meeste daken zijn schuine daken waarop de wind afbuigt de vloer wordt alleen gekoeld door de kruipruimte en de ventilatie die daarin plaatsvindt. Dat is afhankelijk van het aantal ventilatieroosters.

Comfort / Beleving Rendement

60% wordt bepaald door de vloer, 30% door de spouwmuur en 10% door het dak. Comfort en een behaaglijk gevoel wordt vooral geregistreerd rondom de enkels. Als deze koud zijn dan zult uw voeten optrekken, u trekt dikkere sokken aan of u houd uw schoenen aan. De ongeïsoleerde spouwmuur kan met name veel kou uitstralen wanneer u er vlakbij zit. Dat betekent dat een klein verschil in temperatuur van de vloer ook meteen ervaren wordt.

Ook dat geldt: tocht speelt bij comfort een belangrijke rol. Daarom is het isoleren van de spouw, het dichten van kieren en voorkomen van tocht onder deuren van belang voor een behaaglijk gevoel.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een eenmalige investering die u gegarandeerd en snel terugverdient. Een lege spouwmuur isoleren is de snelst terugverdienende isolatiemaatregel (besparing van minimaal 25%, oplopend tot 40% en een terugverdientijd van maximaal 4 jaar.)

Bij huizen die gebouwd zijn tussen 1928 en 1975 zijn er verplicht spouwmuren geplaatst. De ruimte tussen de binnenmuur en buitenmuur is in die periode echter niet voorzien van isolatie. Vanaf 1975 zijn er verschillende methodes gebruikt om dat wel te doen, zie hiervoor ook onze Spouwcleaning. Voor het isoleren van deze spouwmuren zijn verschillende methode.

Wij isoleren alleen met TriplePlus EPS parels, omdat wij van mening zijn dat dit de beste oplossing is. Deze worden met een filmlaagje lijm aan elkaar verbonden waardoor ze niet in de natuur zullen belanden. Na-isoleren met steenwol/glaswol zorgt altijd voor vocht problemen en verzakking. De vraag is hierbij niet of het verzakt, maar wanneer het verzakt, dit kan wel jaren duren. Van het isoleren met UF-schuif is inmiddels bekend dat het na ca. 20 jaar verpulverd (soms zelfs tot stof) en daarna verzakt. Het na-isoleren met PUR-schuif kan zorgen voor ‘giftige’-dampen waar sommigen mensen niet tegen kunnen. Daarnaast is het na-isoleren met PUR-schuim een oplossing die niet meer terug te draaien is. Het is namelijk niet mogelijk bij een foutieve aanbreng of ‘giftige reactie’ om het weer uit de spouw te halen. Hiervoor zal de hele muur moeten worden afgebroken. Het is hierdoor ook niet duurzaam, omdat het herdruk van materialen met daarop PUR nauwelijks mogelijk is. UF-schuim, glaswol/steenwol of EPS parels kunnen altijd door middel van een door ons ontwikkelde techniek ook weer worden verwijderd uit de spouwmuur bij eventuele sloop, renovatie of andere vochtproblemen.

Voordelen van TriplePlus EPS parels

Blijft ademen:

TriplePlus isolatie heeft uitstekende ademende eigenschappen waardoor het vocht dat door het isolatiemateriaal naar de buitenmuur toe gaat niet in het isolatiemateriaal condenseert.

Vocht ongevoelig:

TriplePlus isolatie is 100% vocht ongevoelig. Dit betekent dat het isolatie materiaal oneindig in contact met water kan zijn zonder dat het materiaal van structuur verandert of het water op zal nemen.

Hoogste isolatiewaarde:

Met TriplePlus isolatie heeft u gegarandeerd het hoogste rendement van alle isolatieproducten die er te krijgen zijn voor spouwmuurisolatie. TR+++ is de grootste revolutie tot nu toe in spouwmuurisolatie.

Vloerisolatie

Wil je de houten draagvloer of de betonnen systeemvloer van jouw woning beschermen tegen vocht en schimmel? Of wil je simpelweg geld besparen of meer wooncomfort? Oriënteer je goed en kies voor een effectieve vloerisolatie. Je kunt subsidie krijgen op isolatie van jouw woning.

Om een idee te geven: Je bespaart met vloerisolatie ruim 10% per jaar op je energiekosten. Binnen 9 jaar heb je vaak de investering terug. We hoeven je niet te overtuigen, het terugbrengen van jouw gasrekening is ons bewijs.

De vloeren isoleren wij met Drowa Chips. Drowa Chips zijn erg licht en zijn gemakkelijk te verplaatsen. Zo kun je dus na het isoleren altijd nog bij de onderkant van je vloer of de leidingen in je kruipruimte. De werking van Drowa Chips is als één van de weinige wetenschappelijk bewezen. Door de gesloten celstructuur verliezen de chips niet hun werking wanneer dit in aanraking komt met vuil of andere stoffen. In tegenstelling tot ander isolatiemateriaal, blijven Drowa Chips levenslang geld besparen en vochtproblemen voorkomen. Daarnaast hebben Drowa Chips een duurzaam-karakter, omdat het ook weer op te zuigen is en weer te hergebruiken.

Het isoleren van vloeren met TriplePlus EPS parels raden wij ten zeerste af. Kruipruimten zijn hierdoor niet meer bereikbaar en de parels liggen er los (ongelijmd) in. Als je kijkt naar het duurzaamheid (milieu aspect en hergebruik) en de diervriendelijkheid (inhaleer of inslikgevaar bij opstuiven), dan adviseren wij niet om vloeren met EPS parels te isoleren.

Vloeren van de onderkant isoleren met PUR schuim is in onze ogen is geen duurzame oplossing. Naast het feit dat bij PUR schuim bepaalde gassen kunnen vrijkomen is het ook niet meer te verwijderen van de oppervlakte waar het tegenaan wordt gespoten. Wij leven steeds meer in een circulaire wereld waarin wij bouwmaterialen willen hergebruiken. Bij het gebruik van PUR schuim is het hout van de vloeren bij eventuele sloop niet meer te gebruiken. Daarnaast komt de PUR schuim ook op leidingen terecht waardoor tussen de leiding en de PUR schuim condens kan optreden waardoor leidingen kunnen gaan roesten. Daarnaast zal PUR in de loop der tijd poreus worden en zijn isolatiewaarde verliezen.

Dakisolatie

Dakisolatie

Voor een beter energielabel van jouw woning of meer wooncomfort in temperatuur en geluid kun je kiezen voor isolatie van jouw woning. Je bespaart jaarlijks zomaar 30% op je energierekening.  Als je start met het isoleren van uw dak, dan is het belangrijk dat vooraf goed wordt gekeken naar de functie van het dak, de dakopbouw en de dakconstructie.

Om een idee te geven: Je bespaart met dakisolatie gemiddeld 15% per jaar op je energiekosten. Binnen 8 jaar heb je vaak de investering terug. We hoeven je niet te overtuigen, het terugbrengen van jouw gasrekening is ons bewijs.

Onze collega van NIVP Isolatiezorg bekijkt eerst de specifieke onderdelen van het dak en houdt hierbij rekening met de specifieke bevestigingsmethode, brandveiligheid, geluidsisolatie en de afdichtingsmethode.

Voor dakisolatie biedt Schuil Isolatiezorg jou drie opties aan:

Kingspan dakplaten

Bij NIVO Isolatiezorg werken we onder andere met Kingspan dakisolatieplaten. Deze platen zijn leverbaar in verschillende isolatiewaarden en druksterkten. De diverse varianten bieden ons mogelijkheden waardoor we ook rekening kunnen houden met de nodige bevestigingsmethoden en specifieke afdichtingen. De dakisolatieplaten van Kingspan zijn licht van gewicht, snel toe te passen en brandveilig. De platen zijn volledig recyclebaar. Een goede zaak.

Naturoll dakisolatie

Naturoll dakisolatie is een veerkrachtige, onbeklede glaswoldeken met ECOSE® Technology en heeft van nature een goede isolatiewaarde. Deze glaswol isolatie is ontwikkeld voor de thermische, akoestische en brandveilige isolatie van houtconstructies in een woning. Goede dakisolatie zorgt ervoor dat er niet onbedoeld warmte verloren gaat uit jouw woning. Naturoll laat zich gemakkelijk klemmend aanbrengen bij een sporenkap.

Triple Plus EPS Parels

Net als bij het isoleren van de spouwmuren kun je ook bij het isoleren van het dak gebruik maken Triple Plus EPS parels. Wij adviseren je dan niet om deze Triple Plus EPS Parels onder de dakpannen te spuiten in verband met harde windstoten of eventuele toekomstige stormschade aan jouw dak. Wel kan jouw dak van binnenuit worden geïsoleerd met Triple Plus EPS Parels. Wil je meer weten over deze manier van isoleren? Neem dan gerust vrijblijvend contact met één van onze experts op.